Blog

De NACAR test:

De test is aanbevolen voor iedereen die meer inzicht wil krijgen hun gezondheidstoestand en de mogelijke bijdrage van NACAR aan hun welzijn. De test kan worden uitgevoerd door mensen van alle gezondheidsniveaus, ongeacht of ze gezond zijn, klachten hebben, ziek zijn, actief sporten, of andere levensstijlen hebben. Leeftijd is geen beperking!

Tijdens een periode van 30 dagen wordt één NACAR-capsule ingenomen tijdens de hoofdmaaltijd. Uw bloedwaarden worden gemeten op zowel dag 0 en dag 30. Het is van groot belang dat u gedurende deze periode uw levensstijl zo consistent mogelijk houdt, zodat eventuele veranderingen in de bloedwaarden direct kunnen worden toegeschreven aan het gebruik van NACAR.

We hebben specifieke biomarkers geselecteerd, en we raden aan om 2 tot 4 van deze biomarkers te kiezen die het meest relevant zijn voor uw situatie. U betaalt rechtstreeks aan Bloedwaardentest.nl voor de tests en ontvangt vervolgens de testkits en de NACAR thuis.

  1. Homa IR (indicatie van de enzymatische werking bij metabole processen) HOMA IR – Bloedwaardentest B.V
  2. Hs-CRP (indicatie van laaggradige chronische ontstekingen) hs-CRP ontsteking of infectie (hs.-CRP) – Bloedwaardentest B.V
  3. Q10 (indicatie van vitaliteit en energieniveau) Co-enzym Q10 (Ubichinon) – Bloedwaardentest B.V
  4. Glutathion (indicatie van ontgiftingscapaciteit) Glutathion totaal – Bloedwaardentest B.V
  5. Prescreening IgG, IgG4, IgE totaal (indicatie voor verschillende soorten allergieën en voedselintoleranties) RP pre-screening + IgE Wat mag ik eten? – Bloedwaardentest B.V
  6. IgE voedselintolerantie pre-scan 20 (Indicatie voor voedselallergie of intoleranties van 20 soorten voedingsgroepen als uit Prescreening blijkt dat IgE waardes verhoogd zijn) Wat mag ik eten Allergie IgE klein – Bloedwaardentest B.V

*De resultaten zijn volledig anoniem en genummerd en uw privacy is gewaarborgd.

In de reguliere zorg ligt de focus vaak meer op het behandelen van symptomen dan op preventie. Het is onwaarschijnlijk dat uw ziektekostenverzekering de kosten van de NACAR-test dekt. Maar speciaal voor deze test biedt onze partner (Bloedwaardentest.nl)  een korting aan van 10% op de hierboven vermelde bloedwaardetesten (code: NACAR10).

De eerste 100 deelnemers ontvangen kosteloos NACAR-capsules (maximaal 1 verpakking per persoon) nadat de tests zijn aangeschaft. We moedigen u aan om u zo snel mogelijk aan te melden.

Fasering van de NACAR test:

Fase 1 (Basis): 1 maand

  1. Er wordt een bloedonderzoek uitgevoerd om de hs CRP en homa IR waarden te meten.
  2. U begint met het innemen van de NACAR capsules gedurende 30 dagen (1 capsule tijdens de hoofdmaaltijd).
  3. Na 30 dagen wordt er opnieuw bloed afgenomen om zowel de hs CRP en homa IR waarden te meten.

Fase 1 (Compleet) 2 maanden

  1. Er wordt een uitgebreid bloedonderzoek uitgevoerd waarbij de hs CRP en homa IR waarde worden gemeten, samen met Q10 en Glutathion.
  2. U begint met het innemen van de NACAR capsules gedurende 30 dagen (1 capsule tijdens de hoofdmaaltijd).
  3. Na 30 dagen wordt er opnieuw bloed afgenomen om de genoemde waarden (hs CRP + homa IR + Q10 + Glutathion) te meten.

Het is van cruciaal belang dat tijdens fase 1 uw dieet en levensstijl zo min mogelijk veranderd zodat de effectiviteit van NACAR kan worden geëvalueerd. Na afronding van deze eerste fase blijkt veelal dat de bloedwaarden zijn verbeterd. In dat geval zijn verdere tests voorlopig niet nodig en raden we aan NACAR dagelijks blijven gebruiken. Het is raadzaam om periodiek uw bloedwaarden te blijven testen om uw gezondheid te monitoren.

Indien na een maand de bloedwaarden niet aantoonbaar zijn verbeterd, kan worden besloten om nog een extra maand door te gaan met het gebruik van NACAR. Een griepje of verkoudheid kan tot een verstoring van de prikmomenten lijden. Dan zal een tweede prikmoment soelaas moeten brengen.

Als ook dan de gewenste resultaten uitblijven, is het noodzakelijk om de oorzaak hiervan te achterhalen. In de meeste gevallen zal blijken dat voedselintoleranties en/of allergieën een rol spelen en het metabolisme verstoren. In fase 2 zal in eventueel overleg met onze voedingsdeskundigen of uw therapeut of arts worden gekeken naar eventuele aanpassingen in uw dieet.

Fase 2 (vervolg) : 3 maanden

Deze fase wordt uitgevoerd als fase 1 aantoont dat de ontstekingswaarden na 30 of 60 dagen niet zijn afgenomen, of wanneer er vermoedens zijn van voedselintoleranties.

  1. Er wordt een bloedonderzoek uitgevoerd waarbij de CRP waarden worden gemeten en er vindt een pre-screening plaats voor allergieën en/of intoleranties(IgG, IgG4, IgE totaal)
  2. U heeft een consult met een voedingsdeskundige om mogelijke aanpassingen aan uw dieet te bespreken, gebaseerd op de resultaten van de pre-screening die eventueel voedselallergieën en intoleranties aan het licht brengen.
  3. Er volgt een screening voor de meest voorkomende 20 voedselallergenen.
  4. U blijft NACAR capsules innemen gedurende 90 dagen (1 capsule tijdens de hoofdmaaltijd van het aangepaste dieet)
  5. Na 30 dagen wordt opnieuw bloed afgenomen om de hs CRP-waarden te meten.
  6. U heeft een tweede consult met de voedingsdeskundige om de resultaten te bespreken en eventuele verder aanpassingen aan uw levensstijl te overwegen.

Stappen en
verwachte effecten

De eerste 3 dagen:
Detox effect met moeheid, onaangename lichaamsgeur en minder trek

De 1e week:                  Veranderingen in metabolisme, energie neemt toe, trek neemt toe, ademhaling word dieper

De 1e maand:
Kwalen en klachten verminderen beetje bij beetje, energie neemt meer toe, slaap verbetert, minder stijfheid in gewrichten

Na 1 jaar:
Kwalen en klachten zijn sterk gereduceerd of verdwenen. Energieniveau op pijl

Aanvullende informatie over de NACAR-test en wetenschappelijke onderbouwing van de effectiviteit van NACAR.

Bloedonderzoek levert aanzienlijke informatie op over de gezondheid van een individu en speelt een cruciale rol in het diagnosticeren van aandoeningen en het monitoren van de algehele gezondheid. Het kan onthullen of er ontstekingen of infecties in het lichaam aanwezig zijn, inzicht verschaffen in het functioneren van vitale organen zoals de nieren, lever en alvleesklier en informatie verstekken over metabole processen en eventuele tekenen van orgaanschade of voedingstekorten. Door regelmatig bepaalde biomarkers te laten testen en gedurende een bepaalde tijd te monitoren, kunnen we waardevolle inzichten in onze gezondheid verkrijgen.

Biomarkers zijn de meetbare moleculen die veranderingen in fysiologische processen effectief kunnen signaleren, zoals ontsteking, metabolisme, hormoonspiegels en bloedlipiden. Op basis van de resultaten kunnen we de gezondheidstoestand beoordelen en eventuele veranderingen in ons lichaam detecteren voordat merkbare symptomen zich voordoen. Dit biedt de mogelijkheid om proactieve maatregelen te nemen ter verbetering van onze gezondheid, waaronder aanpassingen in dieet en levensstijl, evenals het gebruik van supplementen en nutraceuticals.

De biomarkers waar wij o.a. op testen:

hs CRP: (High Sensitivity C-reactive Protein) Dit eiwit wordt in de lever geproduceerd als reactie op laaggradige ontstekingen in het lichaam. Deze ontstekingen worden geassocieerd met  een verhoogd risico op diverse chronische ziekten, zoals hart -en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker. Laaggradige ontstekingen kunnen maanden tot jarenlang onopgemerkt blijven en dragen bij aan de ontwikkeling en progressie van verschillende aandoeningen.

Homa IR (Homeostasis Model Assessment of Insulin Resitance):  Homa IR geeft inzicht in het functioneren van de alvleesklier en het risico op aandoeningen zoals diabetes type 2 en andere stofwisselingsstoornissen. De alvleesklier produceert enzymen voor de spijsvertering van eiwitten), vetten en koolhydraten. Deze enzymen kunnen alleen goed werken als ze de benodigde mineralen en spoorelementen uit voeding kunnen halen. Omdat moderne voeding vaak tekortschiet in deze mineralen en spoorelementen, is het essentieel om het complete spectrum aan goed opneembare mineralen en spoorelementen uit NACAR in te nemen. Hierdoor kunnen enzymen hun werk volledig uitvoeren, waardoor de stofwisseling soepel verloopt en voeding efficiënt wordt afebroken en opgenomen, wat helpt bij het voorkomen van verschillende (auto-immuun) ziekten.

Glutathion: Glutathion is een cruciale molecule die betrokken is bij het ontgiftingsproces van het lichaam. Een tekort aan glutathion kan leiden tot oxidatieve stress, wat kan bijdragen aan de ontwikkeling van verschillende ziekten, waaronder kanker, Alzheimer, diabetes en leverziekte. Een verhoogd niveau van glutathion kan daarentegen bijdragen aan een betere gezondheid en verminderd risico op ziekten. Glutathion wordt aangemaakt in de lever en bestaat uit verschillende aminozuren en mineralen. Het fungeert als een belangrijk antioxidant en heeft een cruciale rol bij het gezond maken en houden van het lichaam.

Q10: (Co-enzym Q10), ook  bekend als Ubiquinon is een co-enzym en krachtig antioxidant. Het fungeert tevens als een precursor van een belangrijke metabole reacties, met name de productie van  energie in de vorm van ATP. Wanneer het lichaam niet in staat is om voldoende Q10 aan te maken, bijvoorbeeld door ziekte, veroudering of ongezonde levensstijl, kunnen vermoeidheid en  zwakte optreden. Een gezond Q10 niveau is essentieel voor een energiek en vitaal gevoel.

Pre-screening allergieën en intoleranties (IgG, IgG4, IgE totaal):

Deze biomarkers bieden inzicht in mogelijke allergieën, zoals die voor huisstofmijt, hooikoorts of nikkel (IgG, IgG4). Tevens wordt er een screening uitgevoerd voor reacties op 7 basisgroepen van voeding (IgE totaal). Als de IgE waarden verhoogd zijn, wordt een verdere screening van voedselallergieën en intoleranties uitgevoerd worden.

Vervolg screening voedsel allergieën en intoleranties (IgE specifiek 20)

Deze biomarker meet de niveaus van immunoglobuline E (IgE), een antilichaam dat ons lichaam produceert als reactie op bepaald voedsel, insecten, gif of pollen. Deze test richt zich specifiek op de belangrijkste allergenen in voeding (zoals melk, tarwe, pinda, tomaat, ananas, vis en kippeneiwitten), en kan verder worden uitgebreid als dat wenselijk is. Het hebben van een voedselallergie verhoogt ook het risico op laaggradige ontstekingen in het lichaam.

Geef een reactie