Blog

Waarom bevat voeding minder voedingsstoffen?

Maximalisatie van voedselproductie en de gevolgen van verschraalde landbouwgronden

In de afgelopen decennia hebben we ons gericht op het maximaliseren van voedselproductie zonder aandacht te schenken aan duurzaamheid en circulaire landbouwraktijken. Helaas heeft dit geleid tot uitputting van de landbouwgronden, waarbij organische stoffen, mineralen en bodemleven verloren zijn gegaan. Wat eens vruchtbare grond was, is nu verarmd en resulteert in zwakke en zieke gewassen die vaak alleen met pesticiden in leven worden gehouden tot de oogst.

Wat is het gevolg van verschraalde landbouwgronden?

Wanneer de bodem geen mineralen en spoorelementen bevat, kunnen deze ook nooit in de gewassen terechtkomen. Planten hebben naast licht, warmte en water voornamelijk mineralen en spoorelementen nodig om hun stofwisseling te ondersteunen. Het gebrek eraan verstoort het metabolisme van planten ernstig, wat resulteert in een onvermogen om voldoende phytonutriënten zoals bijvoorbeeld vitaminen te produceren om gezond te blijven. Zieke en zwakke gewassen zijn het gevolg.

Zieke planten = Zieke mensen!

Vullen voedingssupplementen het tekort aan voedingsstoffen aan?

Tegenwoordig is het gebruikelijk om voedingssupplementen te nemen als aanvulling op ons dieet. Echter, laten we een s kritisch kijken: Worden deze supplementen wel effectief opgenomen door ons lichaam? Helaas blijkt dat dit niet altijd het geval is!  Dit geldt met name voor supplementen van mineralen en spoorelementen, omdat ze vaak ons lichaam verlaten zonder gebruikt te zijn. Dit gebeurt omdat ze geïsoleerd zijn in plaats van biologisch gebonden aan eiwitten en vetten, zoals wel het geval is bij voedsel.

NACAR daarentegen bevat het volledige spectrum aan mineralen en spoorelementen die biologische gebonden zijn, wat betekent dat ze op een natuurlijke en effectieve wijze worden opgenomen in ons lichaam.

Geef een reactie